Her hangi bir ürünün, markanın ya da kampanyanın yayılması için yapılan çalışmaların bütünüdür.
Sosyal Medya Strateji Geliştirme
İçerik Geliştirme
Dijital PR (TrustRank)
Sosyal Medya Kampanyaları Geliştirme
Sosyal Medya Danışmanlığı
Reklam Yönetimi
Sosyal Medya İçin Video Hazırlama
Sosyal Medya İçin Fotoğraf Çekimleri

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Freemac adında bir şirket you tube ve konvansiyonel medyayı karşılaştıran bir araştırma yaptı. Youtube nin televizyonu öldürdüğü şeklindeki bir başlıkla yapılan araştırmada youtube nin kısa zamanda ulaştığı başarı anlatıldı.
NİSAN 2005 youtube ilk video yüklendi.
2006 google youtube yi satın aldı.
2007 mobil youtube hizmete girdi.
2008 video içi reklamlar başladı. İngiltere kraliçesi resmi bir youtube kanalı açtı.
2009 Amerika başkanı ve Vatikan resmi youtube kanallarını açtı.
2010 Rusya devlet başkanı resmi youtube kanalını açtı.
Bu müthiş ivmeyi 2010 ve 2011 yılları arasında kullanım verilerinde görmek de mümkün. 2010 yılında günde 2 milyar video izlenirken 2011 yılında bu rakam 3 milyara çıktı. 2010 yılında dakikada 24 saat video yüklenirken, 2011 yılında bu rakam dakikada 35 saate çıktı. İlginç olan ise konvensiyonel medya kuruluşlarının youtube karşısında değer kaybetmiş olması. Amerikanın en büyük medya kuruluşlarının 2010 ve 2011 yılları arasındaki değer kaybı şu şekilde oldu. CBS %15, News Crop %40 ve Time Warner %45 değer kaybetti. Buna karşılık youtube nin sahibi Google ın değeri %17 arttı. Ayrıca televizyon reklamlarının sayısı %8 artarken, youtube nin video içi reklamları %41 arttı.
Diğer sosyal medya platformları facebook ve twiter ise bu gün dünyada en çok kullanıcısı bulunan şirketlerdir.
Sosyal medyada yapılan reklamların geri dönüşümünün ölçülebilir olması, hedef kitlenin seçilebilir olması, reklam maliyetlerinin düşük, getirisinin yüksek olması nedeniyle günümüzde en çok tercih edilen reklam şeklidir.
Sosyal medyada reklam vermek profesyonel danışman firmalar tarafından yapılması öngörülmektedir. Çünkü reklam vermenin kuralları, şartları ve şekilleri mevcuttur. Her isteyen istediği şekilde reklam verme serbestisine sahip değildir.
Sosyal medya da ne şekilde reklam verileceğine ilişkin Google, facebook ve twiter ın özgün kuralları mevcuttur. Siz sosyal medya platformlarına şekil ve şartları dikkate almadan reklam vermeniz halinde reklamlarınız durdurulacağı gibi blacklist kategorisine alınarak bir daha reklam verme şansını da kaybedebilirsiniz.
Bunun gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için uzman bir kuruluştan destek almanız yararınıza olacaktır.